ALGEMENE BESCHOUWINGEN PROGRAMMABEGROTING 2018

Hier vindt u onze laatste algemene beschouwingen op de programmabegroting 2018 inclusief meerjarenbegroting. 21 maart zullen de lokale politieke partijen inVENtief en PP2 verkiesbaar zijn als VENRAY Lokaal, 1 sterke lokale politieke partij!

De algemene beschouwingen komen aan bod in de raadsvergadering van dinsdag 7 november 2017, aanvang 17.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis.
U bent van harte welkom plaats te nemen in het publiek.

Uiteraard is deze vergadering ook LIVE te volgen, of achteraf na te luisteren en via Omroep Venray RADIO of live streaming

Uiteraard staan wij open voor reacties op onze beschouwingen of anderszins.

De begroting 2018 en de algemene beschouwingen van inVENtief kunt u hieronder openen/downloaden als PDF.

gemeentelogo-begroting-321x67logo-algemene-beschouwingen

NIEUWSBRIEF SPECIALE EDITIE

Zoals u wellicht vernomen heeft, hebben inVENtief en PP2 officieel hun krachten gebundeld vanaf 24-05-2017. Onder de vlag van VENRAY Lokaal zullen we 21-03-2018 deelnemen aan de Venrayse gemeenteraadsverkiezingen. Dit kwartaal een speciale editie waarin de lokale politieke partij VENRAY Lokaal zich voorstelt.
Ook VENRAY Lokaal blijft de burger centraal stellen en staan dan ook open voor elke vorm van input. Vóór en dóór Venray.

U kunt zich aanmelden voor deze kwartaallijkse nieuwsbrief via www.inventiefvenray.nl en dan rechtsonderaan op de pagina. Zo blijft u automatisch op de hoogte van standpunten en ontwikkelingen van VENRAY Lokaal.

NB VL2

ALG. BESCHOUWINGEN VOORJAARSNOTA 2017

Lees hier onze Algemene Beschouwingen voorjaarsnota 2017.

De algemene beschouwingen van alle partijen staan op de agenda (agendapunt 29) voor de raadsvergadering van dinsdag 4 juli 2017.
U bent van harte welkom plaats te nemen in het publiek.
De vergadering wordt geopend om 17.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

Uiteraard is deze vergadering ook LIVE te volgen, of achteraf na te luisteren via http://venray.raadsinformatie.nl en via Omroep Venray RADIO.

De voorjaarsnota en de algemene beschouwingen kunt u hieronder openen/downloaden als PDF.

gemeentelogo-vjn-300x62logo-algemene-beschouwingen

 

 

 

Wat is eigenlijk een voorjaarsnota?

De voorjaarsnota is de voorbereiding van de programmabegroting.
De voorjaarsnota is een flink boekwerk vol met de kaders van het beleid voor het komende jaar, inclusief de nieuwe beleidswensen. Zo stippelt de raad de hoofdkoers uit voor de begroting en de meerjarenraming. De raad legt er bv. in vast wat er met de gemeentelijke belastingen moet gebeuren. Daarnaast is de voorjaarsnota ook de eerste tussenrapportage over het lopende begrotingsjaar. De voorjaarsnota heet naar het jaar waarin hij wordt vastgesteld, maar gaat over het daaropvolgende jaar. De voorjaarsnota 2017 gaat dus over het jaar 2018!
Het college biedt de raad de voorjaarsnota aan. Vervolgens geeft de raad aan of het instemt met de kaders voor de komende begroting en de nieuwe beleidswensen.
Elke partij geeft zijn visie op de voorjaarsnota door “algemene beschouwingen” te schrijven, hierna volgt nog een “memorie van antwoord”, dus een reactie van het college hierop.
Daarna volgt de raadvergadering.
In de voorjaarsnota is ook een meerjarenraming opgenomen. De reden daarvoor is dat veel beleid loopt over meerdere jaren.
In November wordt dan de programmabegroting getoond.

INVENTIEF EN PP2 FUSEREN!

PERSBERICHT (24-04-2016)

“Samen lokaal nog sterker”

Twee Venrayse lokale politieke partijen fuseren

logo def

De lokale politieke partijen PP2 en inVENtief bundelen hun kracht in de gemeente Venray en doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 als VENRAY Lokaal.

Woensdag 24 mei gingen de leden akkoord met de oprichting van de nieuwe partij, VENRAY Lokaal. In de raadszaal van Venray kreeg Burgemeester Hans Gillissen de eer de taart, met het nieuwe logo, aan te snijden en wenste hen veel succes. Ter plekke werd ook het beginselprogramma gepresenteerd. VENRAY Lokaal staat voor een lokale samenleving waar talenten benut en gedeeld worden, waar diversiteit wordt omarmd en de mens zich, los van werk en inkomen, het beste uit zichzelf haalt. Gewoon doen wat nodig is, goed voelt en anderen tot voorbeeld zijn. De doorgeslagen individualisering inruilen voor solidariteit en samenwerking.
collage

Aanleiding
Volgens het Signalement Politieke Versnippering van de Raad voor Openbaar Bestuur vormt de versnippering van het lokale politieke landschap een toenemend probleem. Venray heeft 8 van de 27 raadszetels bezet door lokale partijen. Bijna 30% van Venray stemde lokaal tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Dat is vergelijkbaar met het landelijk gemiddelde. PP2 en inVENtief behaalden samen 5 zetels, bijna 6. In de huidige raadsperiode is duidelijker geworden dat beide partijen het lokale beleid vrijwel op dezelfde wijze vorm wensen te geven. Bekeken werd door de fractievoorzitters Carla Brugman en Tino Zandbergen of een politieke samenwerking mogelijk zou zijn, wat leidde tot een fusievoorstel aan beide besturen. Diverse interne werkgroepen hebben afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt aan dit samenwerkings- en fusietraject.

Lijsttrekker
Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen blijven inVENtief en PP2 nauw samenwerken. Wie uiteindelijk de nieuwe kar gaat trekken is nog niet besloten. Dat bepalen de leden van de nieuwe partij. De komende maanden wordt volop gewerkt aan een kwalitatieve goede kieslijst. “We hebben absoluut de ambitie om ook verantwoordelijkheid voor het college te gaan dragen”, zeggen Carla Brugman en Tino Zandbergen. 17 Juni vindt “De Spiegel van Venray” plaats. Burgers kunnen in deze bijeenkomst hun mening geven over hun dorp. Van daaruit wordt het verkiezingsprogramma geschreven. “VENRAY Lokaal is vóór en vooral ook dóór inwoners van Venray” aldus de bestuursvoorzitter Cor Vervoort.

VENRAY Lokaal roept inwoners op om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraad, raadscommissies of als wethouder. “Met uw hulp kunnen we een sterk lokaal front vormen”.

Logo Inventief 2013 kleinlogo pp2

NIEUWSBRIEF NR.10

inVENtief’s 10de nieuwsbrief “UITGELICHT” is online!

Het is geen 1 april-grap, maar dit is ook meteen de laatste van inVENtief in dit format.
inVENtief en PP2 gaan vanaf nu samen de nieuwsbrief vorm geven.
Zoals u gewend bent blijft er elk kwartaal een nieuwe digitale editie verschijnen, 2 maal per jaar, in juni en december verschijnt er een gedrukte versie.
De primeur (NR. 1) wordt maandag 19 juni uitgedeeld op de Venrayse weekmarkt van (11.00-16.00 uur).
U kunt zich aanmelden als lid van de nieuwsbrief via www.inventiefvenray.nl en dan rechtsonderaan op de pagina.
Zo bent u, gedurende 4 jaar, blijvend op de hoogte van wat ons bezighoudt en wat er in Venray speelt, zodat het uw keuze op 21 maart 2018 weer gemakkelijker maakt.
Vragen en/of opmerkingen zijn altijd welkom!

U kunt ons nu nog volgen op facebook en twitter (@inventiefvenray), binnenkort zal er meer informatie uw kant op komen.

VEEL LEESPLEZIER!

NIEUWSBRIEF ALS PDF:

Schermafdruk 2017-04-01 11.16.17

VERKIEZINGSUITSLAG 15-03-2017

Op 15-03-2017  bracht  80,3% van de kiesgerechtigden uit de gemeente Venray hun stem uit. BEDANKT! Uiteraard laten wij, als lokale partij, ons niet leiden door de landelijke politiek. Maar wij zijn erg trots op U, uw stem laten horen is ontzettend belangrijk! We hopen dan ook op een sterk verhoogde opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21-03-2018. Op 19-03-2014 was dit 52,2%.

LAAT U NU AL GOED INFORMEREN EN VOLG ONS.

VERKIEZINGSUITSLAG – TWEEDEKAMERVERKIEZINGEN – 15-03-2017 – GEMEENTE VENRAY
17342575_1511229902245163_2527510857217883254_n

 

NIEUWSBRIEF NR. 9

De laatste nieuwsbrief van dit jaar alweer, nr. 9.
Nog 15 maanden voordat deze raadsperiode eindigt. Zoals u wellicht al weet zijn inVENtief en PP2 inmiddels “verloofd”. We hopen in 2017 te “huwen” en in 2018 uitbreiding te krijgen 🙂
We gaan voor DE sterkste lokale politieke partij in Venray, uiteraard blijven we de burger centraal stellen. Zonder uw input is ons politieke werk onmogelijk.

kerstwens-2016

Iedereen kan zich aanmelden als lid van de (kwartaallijkse) nieuwsbrief. Afmelden kan uiteraard ook altijd.
U kunt ons ook volgen op facebook en twitter (@inventiefvenray), daar plaatsen we ook (bijna dagelijks) berichten.

VEEL LEESPLEZIER!

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 ALS PDF:
nb

ALGEMENE BESCHOUWINGEN PROGRAMMABEGROTING 2017

Hieronder vindt u onze algemene beschouwing op de programmabegroting 2017 inclusief meerjarenbegroting.
De algemene beschouwingen van alle partijen (agendapunt 23) komen aan bod in de raadsvergadering van dinsdag 8 november 2016, aanvang 17.00 uur, in de raadszaal van het gemeentehuis.
U bent van harte welkom plaats te nemen in het publiek.

Uiteraard is deze vergadering ook LIVE te volgen, of achteraf na te luisteren en via Omroep Venray RADIO of live streaming.

Natuurlijk staan wij open voor reacties op onze beschouwing of anderszins.

De begroting en de algemene beschouwingen van inVENtief kunt u hieronder openen/downloaden als PDF.

logo-algemene-beschouwingen

VANAF 14-10 NIEUW PARKEERSYSTEEM

LET OP: VANAF 14 OKTOBER GAAT IN VENRAY HET NIEUWE PARKEERSYSTEEM IN.2016-05-13-10-20-21

We zijn erg blij dat gratis parkeren nu eindelijk mogelijk is in het centrum van Venray. In combinatie met andere acties o.a. door ondernemers krijgt Venray Centrum weer een flinke boost!

Er zijn 3 parkeeropties:

1) 2 UUR GRATIS
U kunt max. 2 uur gratis parkeren met gebruik van de blauwe parkeerschijf op alle openbare blauwe zone-parkeerplaatsen (aangegeven met borden en blauwe verf) in de volgende straten:
-Julianasingel (geen ontheffing mogelijk tussen Dr. Poelsstraat en Wilhelminastraat)
-Patersstraat
-Paterslaan – Parallelweg
-Langstraat (tussen Henseniusstraat en kruispunt Langeweg/Paterslaan)
-Eindstraat/Heuvelstraat
-De Schakel
-Deken Thielenstraat
-`t Liene
-Merseloseweg, voor het Wijnhuis (geen ontheffing mogelijk)
-Merseloseweg (Bibliotheek)
-Kruitweg (binnen de binnenring)
De parkeerschijf moet u gebruiken:
Maandag t/m donderdag van 09.00-18.00 uur
Vrijdag 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur
Op (koop)zondagen en feestdagen en extra koopavonden is geen parkeerschijf nodig.

2GRATIS (onbeperkt)
GRATIS parkeren (zonder tijdsbeperking) kan o.a. ook (ook als u in het centrum werkt):
U kunt gebruik maken van de diverse gratis parkeerterreinen: achter Odeon, oude UWV, Kennedyplein, bij de flats naast gemeentehuis.

3) BETAALD
Op de (slagboom-)parkeerterreinen Raadhuisstraat en Blekersveld (EMTE) en in de parkeergarage de Gouden Leeuw is het betaald parkeren. Het tarief bedraagt € 1 per uur, maximaal € 3 per dag.
Maandag t/m donderdag van 09.00 – 18.00 uur
Vrijdag 09.00 – 21.00 uur
Zaterdag 09.00 – 17.00 uur
Op (koop) zondagen en feestdagen en extra koopavonden is parkeren gratis.

● De parkeergarage onder BCC (voorheen Van Schaijik) en bij de Albert Heijn zijn niet van de gemeente. De parkeerregels zijn te bepalen door de eigenaar zelf.

● Voor de parkeergarage Gouden Leeuw geldt:
Komt u na 17.00 uur terug in parkeergarage, dan heeft u uw parkeerkaartje ook nodig om de deuren van garage te openen. We adviseren u daarom om het parkeerkaartje altijd mee te nemen en niet in de auto te laten liggen.

● Augustinessenhof, Berkenstraat en De Omloop kan alleen geparkeerd worden met een parkeervergunning. Woont u hier en heeft u geen eigen parkeergelegenheid?
U kunt een parkeervergunning aanvragen.

● Woont u in een straat die als blauwe zone wordt ingericht?
U kunt een ontheffing aanvragen.

● Woont of werkt u in het centrum?
U kunt als centrumbewoner of ondernemer een abonnement voor een slagboomparkeerterrein/parkeergarage aanvragen.
Of een stukje lopen en geheel gratis parkeren, zie boven.

● Ontheffingen (vrijstellingen) zijn verkrijgbaar tot 50% van het aantal parkeerplaatsen. Dus als een blauwe zone 50 parkeerplaatsen telt dan kunnen er voor die zone 25 ontheffingen worden afgegeven. Voor de uitgifte van abonnementen op de betaalde terreinen geldt eenzelfde regeling. Het tarief voor een abonnement op de slagboomterreinen voor centrumbewoners is € 75,- per jaar en voor centrumondernemers € 250,-.
Het tarief voor een abonnement in de parkeergarage is voor zowel centrumbewoners als voor centrumondernemers € 250,- per jaar.

● op invalide-parkeerplaatsen geldt geen blauwe zone, met een gehandicaptenparkeerkaart mag men dus langer staan

BOETES:
► een boete voor overschrijding van de parkeertijd van 2 uur is: €99 (incl. administratiekosten)
► hinderlijk of gevaarlijk parkeren kost € 149 (incl. administratiekosten).
► parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder gehandicaptenparkeerkaart kost € 379 (incl. administratiekosten)
► het gebruik van een parkeerschijf in een blauwe zone is verplicht! (U riskeert een boete wanneer u bv. slechts een briefje met begintijd achter de raam legt)
► het gebruik van een elektronische parkeerschijf en het verzetten van de schijf na 2 uur is ook strafbaar! (U moet eerst weer deel hebben genomen aan het verkeer, voordat u een nieuwe starttijd instelt)

WAT U VERDER NOG MOET WETEN:
► slagbomen openen, na afrekenen, regelmatig vanzelf vanwege kentekenregistratie, puur gemak voor uzelf.
► bekeuringen voor overschrijding van parkeertijd en foutparkeren zijn inkomsten voor het rijk, niet meer voor de
gemeente aangezien dit verkeersovertredingen van de wegenverkeerswet zijn
► vorig jaar was gemiddeld 50% van de parkeerders binnen 1 uur weg, 82% binnen 2 uur en 93% binnen 3 uur
► het nieuwe beleid wordt na 1 jaar geëvalueerd
► de (onnodige) parkeerpilots/proeven hebben minimaal €1,1 miljoen gekost.
► er is voor handhaving 1,5 fte (fulltime-equivalent) gereserveerd.

DEEL HET BERICHT OP: facebook

info bij het plaatje:
* blauw = blauwe zone (als bij 1)
* groen = gratis parkeren (als bij 2)
* roze = betaald parkeren achter de slagboom (als bij 3)

park